tips för reparations gjutjärn handfat

Gjutjärns sänkor är en återgång till det förflutna och kan lägga till en mängd tecken till ett kök eller badrum. Gjutjärn sänkor, till skillnad från alla andra typer av diskbänken, kommer med många frågor som rör underhåll. Gjutjärn kan rosta ganska snabbt och måla dem är inte alltid ett bra alternativ. Om du hittar gamla gjutjärns sänkor kan du föra dem tillbaka till livet. Om du har en gjutjärn sjunka du kan hålla det ser helt nya. Artikeln som följer kommer att dela med dig flera tips om hur man refinish gjutjärns handfat.

Reparations gjutjärn handfat kan vara en svår uppgift som kan göras enklare med hjälp av kemikalier. Den viktigaste kemiska att använda kallas trinatriumfosfat. Det kommer att ta bort all smuts eller smuts på ytan av gjutjärnet. Detta kommer att tillåta borttagning av färg och rostar lättare att utföra. Kontrollera att du använder en respirator och skyddsglasögon när du använder den.

kemisk rengöring

Gjutjärns sänkor är mycket tålig i sin konstruktion och rost har svårt att äta genom metallen på grund av dess densitet. Det är denna densitet som gör gjutjärn kunna motstå en myriad av rengörings- och reparationslackering tekniker. Med hjälp av en svamp eller skursvamp kan göra vissa framsteg i processen, men oftast inte alls tillräckligt för att helt ta bort rost. Du kan använda stålull och diamantslipdynor på gjutjärns handfat. Du kan även bifoga en av dessa till en borr eller makt sander att göra jobbet som krävs.

vara Slipmedel

Många människor vill måla gjutjärns sänkor eftersom den naturliga looken av metall är svart och texturen är grov. Detta gör inte sink ser mycket tilltalande. För att Refinish gjutjärns sänkor måste du först ta bort den ursprungliga färgen. Detta görs genom att använda en kombination av alkohol eller thinner (beroende på färgen som används) följdes upp av en slipande rengöring med stålull och en färgskrapa. Det kan ta flera ansökningar och avskrap men så småningom färgen kommer att tas bort.

Ta bort gammal färg

När du tar bort all rost och gammal färg på en gjutjärn sjunka du kommer att vilja måla det igen för att göra det ser trevligt. Detta är en bra idé, men att göra det är en process som tar tid att utföra på ett effektivt sätt. Använd en vattentät färg som är oljebaserad och använda en torr borste för att tillämpa den på diskbänken i ett tunt lager. Låt färgen torka helt över natten och sedan försiktigt sand ner följande dag med 100-grit sandpapper eller en slipkloss. Torka av diskbänken med en putstrasa och sedan använda ytterligare ett lager av färg. Upprepa processen en sista gång tillämpa ett tjockt tredje skikt av färg. När denna sista lagret av färg är torr kan du applicera ett skikt av sealer till färgen för att ytterligare skydda den. Se till att inte köra vatten i diskhon eller placera något inuti den i minst en dag eller två.

Ommålning Gjutjärn Diskbänkar