tips för en pvc växthus ram

PVC växthusramen ses ofta som svar på böner trädgårdsentusiaster. De är ekonomiska, lätta och kan konstrueras på så lite som en enda dag. Det finns några aspekter att tänka på innan uppföra denna perfekt växande struktur. PVC växthusramen kan inte vara för alla.

Tips # 1 – Läget

PVC Växthus ramar måste placeras där de kan få så mycket solljus som möjligt. Detta gäller särskilt på vintern när temperaturen faller och det finns färre timmar dagsljus. PVC växthus ger inte bra isolering och tyvärr kan en stor del av värmen förloras. Lokalisera ditt växthus på en plats som får mest solljus möjligt kan bidra till att kompensera detta problem.

Tips # 2 – Hålla i Heat

Trots att PVC växthus är inte de bästa isolatorer, finns det flera saker du kan göra för att hålla så mycket värme som möjligt. Passiva solvärmesystem kan vara effektiva, men dyra, alternativ.

Ett billigare alternativ är att använda en stor, svartmålad behållare fylld med vatten. Detta är en effektiv metod för att hålla värmen i ett växthus under natten. Genom att placera behållaren inuti växthuset under dagen, kommer vattnet successivt värma upp under solljus timmar. Därefter kommer den att behålla sin värme på natten och hjälpa till att distribuera värme på växter långt efter solen går ner.

För större PVC Växthus, kan en trupp vägg vara ett alternativ. Dessa är stora och medelstora murade väggar som är målade svarta. De är också belagd med värmeabsorberande material. Återigen, dessa absorberar värme under dagen och släpper den på natten.

De som vill ha en mer konsekvent värmekälla i sina PVC växthus kan välja reglerade värmekällor. Installera en värmare kommer att hålla en konstant temperatur. En mer kontrollerbar värmekälla kan krävas beroende på de typer av anläggningar som odlas. De mest populära värmare fungerar med el, gas och paraffin så merkostnader måste övervägas. Om en PVC växthus är stor i storlek, kan det visa sig vara en ganska dyrt alternativ.

Tips # 3 – bygga upp kompetens

En av de bästa sakerna med en PVC växthus är enkel konstruktion. PVC är flexibel och detta gör det förvånansvärt lätt att arbeta med, särskilt för dem som kan ha begränsad DIY kompetens.

Det finns många sätt att bygga en PVC växthus och mönster kommer ofta att vara beroende av den totala storleken på en enhet. Planer för växthus kan hämtas gratis på plantskolor eller på nätet. För nybörjare DIY entusiaster, de flesta plantskolor och byggvaruhus sälja kompletta PVC växthus ram kit. Alla delar och instruktioner kommer att ingå i dessa förpackningar och montering är skäligen enkel.