tips för att sänka din central luftkonditionering energianvändning

Ställ in termostaten på 78 F eller högre. Varje grad inställning under 78 F ökar energiförbrukningen med ca 8%. Var försiktig dock, att om du är A / C är överdimensionerad den minskade körtid från att höja termostatinställningen kan resultera i alltför hög luftfuktigheten inomhus på vissa platser,. Använd badrum och kök fans sparsamt när luftkonditioneringen är i drift att undvika att dra varm, fuktig luft i ditt hem,. Inspektera och ren både inomhus och utomhus spolar. Inomhus spole i din luftkonditionering fungerar som en magnet för damm eftersom det ständigt fuktas under kylningssäsongen. Nedsmutsning upp på inomhuspolen är den enskilt vanligaste orsaken till dålig effektivitet. Utomhusspiralen måste också kontrolleras med jämna mellanrum för smutsuppbyggnad och rengöras vid behov,. Kontrollera köldmedium. Den cirkulerande vätskan i din luftkonditionering är en speciell köldmedelsgasen som läggs i när systemet är installerat. Om systemet är överladdade eller underladdat med köldmedium, kommer det inte att fungera korrekt. Du behöver en tjänst entreprenör att kontrollera vätske och justera det på lämpligt sätt,. Minska kylbehov genom kostnadseffektiva bevarandeåtgärder. Till exempel, effektivt skugga öst och väst fönster. När det är möjligt, fördröja värmealstrande aktiviteter, såsom matlagning och disk, till kvällen på varma dagar,. Under större delen av kylningssäsongen, hålla huset stängt tätt under dagen. Låt inte i oönskad värme och fuktighet. Ventilera på natten antingen naturligt eller med fläktar. Innehåll som tillhandahålls av DOE, 5 Viktiga tips om underhåll vedeldad spis ;; Hur fungerar en Split luftkonditionering Arbete? Kylning ditt hem Naturligtvis Fyra Portable Air Condi Problem 10 sätt att sänka Hem energikostnader, Relaterade annonser, kommentarer drivs av, Disqus, Få DIY tips via e-post, nyhetsbrev Tecknings Bekräftelse, Prenumerera …;, Följ @DoItYourselfcom, Relaterade annonser; <-;! ->, <-;! ->, annonsera, affär, hitta en entreprenör, om oss, karriärer, användarvillkor, sekretesspolicy, cookie-policy, sidkarta, facebook, twitter, twitter; YouTube, vilket website®, som grundades 1995, är den ledande oberoende, hem förbättring och reparation webbplats. Vi välkomnar dina kommentarer och, förslag. All information tillhandahålls “SOM ÄR”. Webbplats sköta, problem kontakta webmaster @ denna webbplats. Frågor om en gör det själv natur bör, överlämnas till våra “Forum”. Copyright ©; 1995-2016 Inc. All rights reserved. Du kan fritt länka, till denna webbplats, och använda den för icke-kommersiellt bruk i enlighet med våra användarvillkor. Visa vår integritetspolicy här.