tips för att bana en asfalterad uppfart

BEFINNA SIG. Conrad, även känd som Bonnie, är en själv bekände “heltid geek, och deltid författare.” Hon ger henne “nördiga” entusiasm för gör-det-själv-projekt, och know-how för allt tekniska, hennes läsare med artiklar som “billiga men fantastisk landskapsarkitektur idéer”, “Hur man ljudisolerade rum,” och “Tips för skapa en Super Spöklikt spökat hus.

Det finns ett antal betydande fördelar för bana en uppfart, bland annat bättre parkering, större curbvädjan och förmågan att hålla utsidan av hemmet i tip top form. Banar en asfalterad uppfart ligger väl inom kunskapsuppsättningen för de flesta husägare, men det är viktigt att göra massor av forskning och avgöra vad som krävs för att slutföra jobbet.

Kanske den viktigaste delen av bana en asfalterad uppfart äger rum före den första asfalt hälls. Det är viktigt att fastställa en bra grus bas för att få en väl fungerande utfart. En grus bas mellan 2 och 8 inches tjock är tillräckligt för de flesta jobb. En bas som antingen är för tunt eller för tjockt kommer att producera en sämre uppfart, så ägna stor uppmärksamhet åt basen;. Asfalt själv är en blandning av aggregat, och det innehåller stenar, sand och flytande asfaltcement. Denna cement är en petroleumprodukt som värms till den punkt där det blir en vätska. Denna flytande cement och aggregatblandning hälls över toppen av grus bas för att skapa utfart. Asfalt kommer att producera en tjock, svart uppfart som absorberar värme på vintern, hjälper till att smälta någon snö eller is som faller på ytan. Denna typ av uppfart är också ganska hållbara, som lider av en minimal mängd av spricka skada. Trots det kan asfalt uppfarter inte vara lika hållbart i kallare klimat där marken fryser under ytan,. För att lindra några av vädret skada upplevs av asfalt uppfart ägare, banar företag och byggföretag har experimenterat med vattensammansättningen av asfalt i syfte att uppnå mer kalla resistenta sorter. Denna mer väderbeständig asfalt uppfart kallas ibland ett chip tätning, och det görs med asfalt i vilken 30 procent av den flytande cement i vanlig asfalt har ersatts med vatten. När asfalten läggs ned värmen i asfalten gör att vattnet i blandningen för att avdunsta, vilket resulterar i en mer väderbeständig yta,. Efter att vattnet har avdunstat från asfalt uppfart, är ett lager av krossad grus sedan sprutas på toppen av asfalten. En speciell spridare används för att skingra små bitar av grus över den nyligen asfalt, och en trumrulle används sedan för att packa ner det påsprutade på grus,. Eftersom asfalten fortfarande är varm, kommer det hålla fast de sprutade bitar av grus, lägga textur till färdiga uppfart. Detta är känt inom branschen som “chip seal” uppfart, och det blir allt populärare.