termiska gardiner vs mörkläggningsgardiner

Termiska gardiner och mörkläggningsgardiner filtrera och blockera ljus och luft som kan gå igenom dina fönster och in i ditt rum. Dessa gardiner är i allmänhet tunga, isolerade solskydd. Termiska gardiner tenderar att vara bättre på att förebygga förlusten av värme i ett rum, och mörkläggningsgardiner är bättre på att blockera ljus.

Termiska gardiner skapas med hjälp av kraftigt tyg och isolering. Denna två skikt fönstertäckning är ett utmärkt sätt att förhindra kall luft från att komma in ett rum genom en dragig fönsterkarmen. Termiska gardiner kan hängas i ett fönster som ger ett utkast. De kan också hängas på sidorutorna. Dessa solskydd är mest effektiva när de dras helt över en fönsterkarm.

termiska Gardiner

Mörkläggningsgardiner skapas för att blockera ljus. De kan vara tillverkade av lager tyg ungefär som termiska gardiner eller från en enda tung, tät väv såsom filt. Dessa gardiner finns i en stil som kan monteras inuti ramen i ett fönster. De hålls i position med hake och ögla tejp, förhindra ljus från att komma in i utrymmet.

mörkläggnings~~POS=TRUNC gardiner~~POS=HEADCOMP

Mörkläggningsgardiner används i områden där ytterligare ljus är ett problem, såsom fotografering film bearbetning rum. De används ofta i sovrum för att förhindra tidigt dagsljus från att störa sömnen av människor som är känsliga för ljus eller som arbetar nightshifts och måste sova under dagen.