terapeutisk trädgårdsarbete

Med en bakgrund i världar företag, konstruktion och den akademiska världen, fortsätter Steven Bernstein att arbeta som deltids instruktions- och akademiska stöd till lokala skoldistrikt. Han arbetar med både traditionella och särskilda behov barn i K-8 och som man kan gissa, gör också en del frilansande skriftligt.

Jag har en “grön tumme” -det är ungefär som en kyckling-eller-the-ägget berättelsen. Jag vet inte om jag tycker trädgårdsarbete eftersom jag är bra på det, eller jag är bra på det eftersom växande växter och blommor ger mig stor glädje och tillfredsställelse. Som med de flesta trädgårdsmästare, det finns saker om trädgårdsarbete som jag tycker om mer än andra, men jag tror inte att det finns någon del av den process som jag ogillar (även ogräsrensning).

Den Allure of Gardening: Terapi och mer terapi

I container trädgård av gammal vana – Jag började trädgårdsarbete samtidigt som bor i en lägenhet med endast en betongplatta för en gård. Jag trädgård året Jag tycker katharsis i trädgårdsarbete, är dess terapeutiska värde för mig inkommensurabla.

Om och om igen, en cykel av tillfredsställelse

Kanske den mest terapeutiska aspekten för mig är planteringsjord och omplanteringen växter. Det kan komma från min barndom kärlek att spela i sandlådor och smuts och att få mina händer smutsiga ändå, drar tjusningen av våren magnetiskt mig mot det aldrig sinande sökning för att upptäcka nya plantskolor. Besöks plantskolor i sig är en form av terapi, de är abloom under våren och jag är alltid på jakt efter nya fängslande växter och blommor. Jag köper ofta mindre anläggningar, eftersom de vanligen billigare än större versioner och de växer snabbt i mitt område.

Skötsel och utfodring

Mina växter börjar i små krukor som accenter för trädgården, och innan du vet att de blir center behöver större och större krukor-mer och roligare. En av de bästa sakerna med behållare trädgårdar är att krukor lever på, brist på enstaka missöde-om du plantera en växt i en större kruka blir mindre potten tillgänglig igen, och så tillbaka till plantskola för mer terapi.

Sensmoralen i historien

De flesta experter kommer att säga att bara plantera under vilande säsongen, förutom det faktum att vi egentligen inte har mycket av en vilande säsong i denna plantering region (för mer information om klimat och växter, klicka här), jag tycker det så mycket att jag letar efter någon ursäkt, och verkligen plantera mest helst. En väletablerad anläggning verkar inte bry sig. I själva verket, ibland en väletablerad anläggning kan delas upp i flera mindre anläggningar, och så, att det behövs mer shopping för krukor. Jag tycker en stor känsla av tillfredsställelse i att veta att jag närt en växt till den grad att det måste planterade.

Nästan lika tillfredsställande som ingjutning är en process för att vattna och utfodra mina växter. Vi lever i hög öknen, så under senvåren och sommaren, växter behöver vattnas dagligen. Och varje dag, jag lugnt ta min trogna slang och vatten varje växt en lugn och fredlig process som kan ta en bra halvtimme eller mer. Och som med alla växter, måste de matas, och så jag mata dem regelbundet. Ibland, om jag är i en kapplöpning, jag använder en slang feeder, men ofta jag mata växterna genom att blanda växtnäring i en vattenkanna, vattna varje planta hand-tillfredsställande och avkopplande.

Precis som alla trädgårdsmästare, jag beskära mina växter regelbundet och ofta skörda frukterna av mitt arbete i form av snittblommor. Sensmoralen i historien är trädgårdsarbete är en av de stora nöjena i livet som inte bara tillåter dig att arbeta med saker tilltalande för ögat, men processen är i sig mycket tillfredsställande. Ärligt talat, om du behöver en källa till avkoppling, prova, du kommer att gilla det.