omplantering Pachysandra: 6 tips

Pachysandra är en tålig marktäckande växt som kan transplanteras på nästan som helst på året. Den bästa tiden är våren för att ge växten längst tid att etablera sig.

Skugg-gröna sprids av rhizom, som är tjocka horisontella stjälkar under marken. Rhizomer har noder som rötter och skott växa. Markera helt enkelt rotstockar för noder med rötter och dela dem på den punkten. Plantera uppdelade rotstockar upp till en fot isär och vatten dem dagligen.

dividera Rhizom

Sticklingar från stjälkar eller blad av denna vintergrön växt kommer rota snabbt antingen i krukor eller genom att placeras rakt in i marken.

Att arbeta med Sticklingar

Även om en klar rooter kommer plantera Pachysandra med en böka mix säkerställa god rottillväxt, särskilt om du omplantering i slutet av året.

Använd en Rooting Mix

När du trans Pachysandra bör du lägga lite ljus kompost runt plantorna för att förhindra att jorden torkar ut.

tillsats av komposttäckning

Transplantations Pachysandra till de delar av trädgården där andra växter misslyckas. Sur jord, branta sluttningar och även skuggade områden kan fyllas och blev grön.

Plats i Awkward Areas

Pachysandra är tuff samt attraktiva. Det kan vara invasiva så var försiktig om att plantera det nära områden där du inte vill att det ska spridas.