omplantering en saguarokaktus i en större kruka

Den Saguarokaktus är en populär kaktus växt att växa i ökenområden i sydvästra USA. I själva verket är den blomma som växer på växten Arizona officiella statliga blomma.

De flesta människor odla denna kaktus växt i en kruka från frön, så kan det vara nödvändigt att transplantera kaktus till en annan, större kruka. Att veta hur man gör detta på rätt sätt, och säkert är viktigt.

Steg 1 – Säkerhetsmaterial

Den första och viktigaste steget i att transplantera en Saguarokaktus anläggningen är säkerheten. Dessa växter är mycket taggig, så det är viktigt att du använder material som skyddar dina händer under transporten och transplantationsprocessen.

Steg 2 – Transplantation

Eftersom ryggarna är farliga, är en tjock bunt av vikta tidningen bästa sättet att hantera anläggningen utan att låta det röra dina händer. Använd den vikta tidningen att helt täcka anläggningen.

Underhåll

Lyft genom att hålla de vikta ändarna av papperet, eller ta tag i anläggningen med den vikta papper mellan anläggningen och handen om det är lättare. Du kan också använda kraftiga arbetshandskar för att hantera kaktus växt utan att orsaka skador på anläggningen eller själv. Köks tång är ett annat alternativ om de är den typ som gångjärn i centrum och fungerar som en sax.

Mat

När du har flyttat anläggningen från en pott till en annan med din favorit verktyg, använda mer tidningen att bilda en ränna för att fylla i jorden runt plantans rötter i den nya krukan. Detta säkerställer att dina händer är långt borta från anläggningens ryggar så att du kan fylla på marken utan att bli skadad.

Ljus

Sätt en liten mängd planteringsjord på en fyrkantig bit papper om en fot kvadrat tag sedan från mitten av de motsatta sidor. Tvärsnittet av det papper som innehåller den jord kommer att bilda en “U” -form, så att man lätt kan hälla i marken i potten runt rötterna.

Vatten

Kaktus växter kräver tre huvudingredienser att växa frisk och stark: mat, ljus och vatten.

De flesta kaktusar frodas på flera små matning, snarare än en stor matning på en gång. Du kan använda en time-release mat under våren för att underlätta vård. Time-release växtnäring kan pågå i upp till sex månader eller mer. Ett annat alternativ är att ge växter mat tre gånger om året på våren, sommaren och hösten med en utspädd lösning av växtnäring.

En kruka kaktus växer bra inomhus om du ger den tillräckligt med ljus. Placera växt nära ett ljust fönster där det kan bli en hel del ljus i dagsljus. Även kaktus växter behöver massor av solljus, har du fortfarande att vara noga med att inte ge dem alltför mycket sol.

Vattning kaktus växter i krukor är mer tidskrävande och svår än när de planteras i marken. På vintern, inte låta växterna torka ut. Samtidigt, inte låta dem bli för fuktigt, eftersom detta kan orsaka röta av rötterna och förstöra hela anläggningen,. Du kanske bara att vattna en gång i månaden, beroende på luftfuktigheten i ditt hus.