kakel uteplats reparation: hur man byter brickor

Om du har en bricka uteplats, kan du ibland behöva byta en lös eller trasiga tegelpannor. Den goda nyheten är att ersätta endast några plattor är mycket lättare än åter ytbeläggning hela uteplatsen. Du behöver några grundläggande verktyg, och processen kan slutföras inom loppet av några timmar. Använd material och stegen nedan som riktlinjer för en snabb och enkel projekt.

Innan några reparationer på kakel uteplats, försiktigt slå över och bedöma exakt hur mycket repareras. Leta upp alla de skadade platserna för att rädda dig från att behöva göra flera reparationer av samma typ. Använd en kvastskaftet och knacka på Överdelen av alla brickor på uteplatsen. Om plattor flyttar eller har en märklig ihåligt ljud, gjorde de måste bytas ut.

Steg 1: bedöma skadorna

Använd kol mejsel och hammare för att bryta ut de skadade uteplats kakel. Börja med att slå mitten av skadade kakel, och arbeta försiktigt runt kanterna för att undvika att skada andra brickor. Chip ut alla bitar av kakel, och försöker ta bort så mycket av bruket och kakelfix som möjligt.

Steg 2: Ta bort gamla plattor

Vid reparation utomhus kakel uteplatser, är det viktigt att du tar bort så mycket av smuts från det skadade området som du kan. Om du inte tar bort all kakelfix, kan det skapa en bula i den färdiga reparationer som inte kan döljas, och kommer att resultera i framtida knäckt plattor. Använda en visp kvast för att rengöra området av damm och små fragment.

Steg 3: Rengör reparationsområdet

Applicera kakelfix smidigt. Använd en plattsättning spackel, som har spår för att fördela limmet ordentligt. Var noga med att inte få lim på befintliga kakel. Om du gör, rensa ut direkt innan det härdar.

Steg 4: Applicera lim

Applicera lim i böjda linjer och alternera slagen så att limmet är fungerat bra in i ytan, korrigera för ojämna fläckar och göra den yta som skall kaklade likformig. Låt limmet stelna under 15 minuter före applicering av kakel.

Steg 5: Kakel och Grout

Installera ersättnings plattor. Se till att de är vända i korrektionsriktningen och att du har kvar en matchande utrymme mellan alla brickor. Låt brickor för att ställa i 24 timmar, och sedan använda injekteringsbruk att avsluta reparationen. Låt murbruket härda 24 timmar.

Steg 6: En Quick Fix

Om du bara reparera 1 eller 2 brickor, kan du förmodligen komma undan med att använda en enklare metod. Rensa ut området under kakel så bra som möjligt, och avlägsna fogmassa runt den. Använda en liten mängd av bindemedel till arean och tryck plattan på plats. Låt det in och använda en tub med färdigblandad injekteringsbruk att fylla i runt reparationen.