förståelse tapet – vanliga tapeter egenskaper

Nedan följer en lista över de viktigaste eller gemensamma egenskaper och definitioner för tapeter, scrubbable innebär att tapeten tål skrubba med en borste och en föreskriven rengöringsmedel. (Ett attribut som skulle vara till nytta för tapeter som används i ett kök, badrum eller tvättstuga, till exempel.), Tvättbara innebär att tapeten tål enstaka snyltar med en föreskriven rengöringsmedel. (Perfekt för vardagsrum, matsalar, sovrum.); Stain Resistance är förmågan att visa någon märkbar förändring efter avlägsnande av olika typer av fläckar som fett, smör, kaffe, etc. (Perfekt för kök och bad.); slit~~POS=TRUNC är förmågan att motstå gnidning, skrapning eller skrubbning. (En bra egenskap för tapeter i en foajé eller hall.); Colorfastness är förmågan att motstå förändring eller förlust av färg som orsakas av exponering för ljus. (De flesta av dagens tapeter lätt ge detta attribut.); Peelable innebär att den dekorativa ytan och jord kan drypeeled från väggen och lämnar ett kontinuerligt skikt av substratet på väggen. Denna återstående substratet kan användas som ett foder för hängande nya tapeter. Peelable papper är bra om du älskar utseendet på tapeter och planerar att redecorating med det igen och igen,. Stripp innebär att tapeten kan drystripped från väggen lämnar ett minimum av pasta eller klisterrest och utan skador på väggen yta. Detta är den typ att använda din hyr eller leasing, eftersom papperet lätt kan tas bort när du lämnar;. Förklistrad innebär att substratet på tapeten redan har behandlats med ett bindemedel som aktiveras av vatten.

Huruvida en speciell tapet är avdragbar, avdragbar, tvättbar och så vidare visas i provet bok eller på etiketten på tapeten bulten.