felsökning svåra att öppna fönster

År 2000 började Robert Ferguson skriva som ett sätt att dela sin kunskap i bostadsområdet hem förbättring industrin. Över 30 års praktisk erfarenhet, senast som en statligt godkänd entreprenör, har gjort Ferguson att fokusera sitt skrivande på bostäder och kommersiella byggindustrin. Ferguson har använt denna kunskapsbas och erfarenhet för att ge professionell innehåll och copywriting för alla områden i hemmet förbättring till kunder över hela USA

Det är svårt att föreställa sig att ha ett hus utan fönster. De släpper in solljuset, tillåta milda vindar sprida sig varje rum, och tillåter oss att njuta av natursköna vyer. När de fungerar som alla dessa fördelar är tillgängliga men när de inte, det påverkar vår inre utrymme på ett negativt sätt.

Enkla och dubbla Hung Windows

Det finns flera skäl till varför fönster blir “fast” och svarar för de mest kraftfulla försök att öppna eller stänga dem. Nedan följer exempel på hur du kan felsöka svåra att öppna fönster. När du har bestämt problemet och gjort nödvändiga reparationer eller utbyte, det bästa sättet att se till att dina fönster fortsätta att bo i drift året runt är med regelbundna kontroller och underhåll.

Casement, franska Casement, och Markis Windows

Enkla och dubbla hängda fönster är en populär stil som finns i bostadsområden. En av de viktigaste orsakerna enkla och dubbla hängda fönster kan vara svåra att öppna beror på en ansamling av smuts, sot, damm, smuts, och även buggar i fönstrets spår. Uppbyggnaden resulterar i friktion, vilket gör det svårt för fönstren att glida uppåt eller nedåt. Avlägsnande av uppbyggnad och sprutning med ett smörjmedel kommer vanligtvis att lösa problemet.

Glidande eller Glider Windows

Båge fönster är beroende av en växelmekanism som gör fönstren att svänga öppna och stänga. Casement, eller vev-out fönster kan bli svårt att öppna när kugghjulen är bosatta i ett metallhölje är avskalade, böjda, trasiga eller flisas. Detta kan orsakas på grund av att utöva för mycket tryck när du försöker öppna och stänga fönstret liksom överdriven startförsök som påverkar tätningen i operatörs växel. Lösa eller avskalade skruvar kan också vara ett problem. Kontrollera om det finns lösa gångjärn som leder till bågen är ur läge. När detta händer, är det extremt svårt att driva fönstret, plus fönstret inte stänga så säkert som det borde.

vinyl Windows

Hard-to-open problem med skjutbara eller segelflygplan fönster kan uppehålla sig med glidspåret själv. Detta kan vara på grund av att ett skikt av smuts bygga upp och störa fönsterbågen glider smidigt på spåren. Rengöring och smörjning av spår kan åtgärda problemet. Om fastklibbning fortsätter, kan det vara att valsarna är bruten och behöver bytas ut.

Metallram Windows

Det största problemet med svåra att öppna vinyl fönster är smutsuppbyggnad i spåren och en brist på smörjning.

Andra svåra att öppet fönster frågor

Tillsammans med smuts uppbyggnaden alla fönster möter, är en orsak till dålig tillslutning och tätning på grund av en böjd sektion på metallramen.

Det finns flera ytterligare områden för att kontrollera som kan eliminera svåra att öppna problem. Kontrollera gummilister. Om fukt har trängt att göra materialet klibbigt, kommer Windows inte lätta att öppna.

Fukt kan mögel och mjöldagg skada fönsterkarmar, vilket får dem att brytas ned eller försämras. Detta kan resultera i fönstren inte är säkra och inte nivå inom ramen. Kontrollera regelbundet för vatteninträngning som kan leda till röta träramar.

Om du har målat eller drivna runt fönstren, kommer allt material som har fått i spåren eller på redskap eller fjädermekanismer och torkas påverka fönster funktionalitet.

Kontrollera fönster för en skadad eller trasig remskiva.

Hem med vintage fönster kan uppleva problem med kättingen eller linan mekanism som fäster vikter.

Hög luftfuktighet eller ett fönster lämnas öppen på en regnig dag kan resultera i en svullen skärp.

Kontrollera skjutbanor för alla upphöjda skruvhuvuden som kommer att hindra öppning och stängning processen.

För mycket fukt i hemmet själv kan påverka driften av dina fönster, vilket får dem att fastna.

Om fönstren är nyinstallerad och är alltför svårt att öppna, kontakta entreprenören eftersom de kanske inte är korrekt installerat.