felsökning en låst växelspak

Om växelspaken i bilen har fastnat eller låst, kan det vara ett tecken på andra problem i kopplingen eller överföring av bilen. Alternativt kan frågan liten och lätt att åtgärda. Det kunde också isoleras till växelspaken själv. Innan du tar bilen till verkstaden och inför en dyr räkning för att hitta svar på problemet, prova korrigeringar som föreslås här.

Ibland kan ett låst eller fastnat växelspak orsakas av ett enkelt problem.

snabba åtgärder

Många bilar är utrustade med en säkring som aktiverar eller avaktiverar växlingsfunktionen i bilen. Om din bil har fastnat i parken, eller i en annan växel, bör du först kontrollera i bilen bruksanvisning för att se om du har en av dessa typer av säkringar. Om så är fallet, kontrollera säkringen i samband med skift för att säkerställa att det inte blåst. Dessa säkringar är billiga, så beroende på var du får din, bör en ny säkring inte kosta mer än ett par dollar. Om problemet är en säkring, som ersätter det kommer att åtgärda problemet.

Symtom på större problem

Ett annat vanligt problem som orsakar växelspaken för att hålla fast i parken är relaterad till parkeringsbromsen. Om du parkerar bilen på en sluttning och tillåta fordonet att rulla bakåt innan inkoppling av parkeringsbromsen, kan parkeringsbromsen fastna. Många fordon har nu en sensor som inaktiverar växel medan parkeringsbromsen är ilagd. I teorin är detta säkerhetsåtgärd som skyddar dig från att skada några komponenter, men när parkeringsbromsen fastnar, blir utelåst från att använda din växelspak är ett problem.

ämnen

Du kanske kan lösa problemet genom att skjuta fordonet framåt aldrig så lite, även en tum eller två kan hjälpa. Detta kan låta dig ur parkeringsbromsen, vilket i sin tur kan göra att du flytta fordonet ur parken.

En annan sak som du kanske vill kontrollera är växelsensorn under bromspedalen. Många fordon är utrustade med en sensor knappen under bromspedalen som måste anställas innan växel kan användas på rattstången eller konsolen. Ibland Touchsensor fastnar. Därför kan du använda några WD-40 eller annan penetrerande spray för att hjälpa till att lossa upp knappen så att den kommer att engagera.

Om knappen har fastnat och genomträngande sprayen arbetar för att lösa problemet, kan du fortfarande vill ta bilen till en mekaniker har knappen sensorn bytas ut, eftersom det förmodligen kommer att misslyckas igen i framtiden.

Om du har provat ovanstående snabba lösningar, och ingen av dem verkar hjälpa, kan detta vara en indikation på ett större problem.

Om du bor i en extremt kall klimatområdet, och fordonet har en låst växelspak under en särskilt kall stavnings, kan problemet vara med en frusen skift lås solenoid eller annan elektrisk komponent i systemet som styr växelspak.

Tyvärr kunde en frusen eller låst växelspak också vara resultatet av ett problem med bilens växellåda, som är mycket allvarligare. Om du inte har möjlighet att slutgiltigt diagnostisera och åtgärda problemet på egen hand, kanske du inte har något annat val än att ta bilen till en överförings butik för att få dem inspektera det och ge lämpliga reparations.