felsökning av saltspridare

En saltspridare är ett ovärderligt verktyg under vintern. Som is byggs upp på nytt plöjd uppfart, måste du ha något sätt att lösa det is. Salt fungerar mot isen smälter bort så att du inte halka och glida runt din uppfart. Många människor använder stora saltspridare, fashioned som en baklucka spridare på sin pickup för större applikationer såsom parkeringsplatser. Dock kommer den vanliga husägare har en push bakom eller bogsera bakom saltspridare.

Att hålla dem rena och funktion kommer att göra din vintertid städa upp en mycket mer njutbar. En del av denna rengöring är att hålla saltspridare underhålls av felsökning det. När spridaren stannar sprider salt jämnt, eller ens alls, bör du ta lite tid att ta reda på vad som är fel med det istället för att bara kasta bort det.

Om Salt Ojämnt

Gemensamt för alla saltspridare, oavsett om det är en liten promenad bakom eller en baklucka spridare, är att det kommer att börja lägga salt ojämnt. Ojämnt fördelad salt kommer att leda till delar av uppfart eller parkeringsplats, som fortfarande är täckt med is. Detta är en mycket farlig situation som du fortfarande kan starta i en bild och inte sluta där du behöver.

Kugghjul är squeaking

Felsökning Detta innebär att titta in i spridaren för att se om något lämnas in i växeln. Kontrollera om du har en elektrisk spridare att det är bortkopplad från strömkällan. Detta är oftast ses i en baklucka spridare. Använd en liten skruvmejsel för att bända loss några fastnat stenar eller hårda bitar av salt.

Inget salt som släpps

Mot slutet av vintersäsongen du kommer förmodligen höra några gnisslande av växeln eller interna arbete i spridaren. Genom att gå igenom snö, underkylt regn, upptining ut, och allt salt som går genom maskinen i en säsong, kommer spridaren börjar få slut på smörjmedel. Vissa spridare har smörjnipplar som kan användas för smörjning det interna arbetet. Andra spridare behöver bara lite silikon sprutas in de rörliga områden för att hålla dem från gnisslande eller fastnar.

Clumping vs. Spreading Salt

Du kanske märker att det inte finns något salt som släpps på din uppfart. När detta händer en av två saker kan hända. Den första är att den dörr som öppnas för att starta spridningen har fastnat. Kontrollera undersidan av spridaren och titta på öppningsmekanismen. Kontrollera fjädern som flyttar dörren. Rengör dem ur någon bygga upp eller ersätta de delar som är trasiga. Den andra saken som kan hända i kabeln har fästs. Om du har ägt din saltspridare för ett tag, kan detta lätt vara orsaken.

Om du märker att saltet klumpar ihop istället för att sprida på marken, det finns fukt, snö, regn, sand i blandningen. Du kan lägga till en täckmantel för att åtgärda detta problem, eller lägga till nya salt till spridaren.