felsökning av dieselavgassystem

En dieselavgassystem inte exakt gillar vanliga bensinmotorer avgassystem. Du behöver veta lite om dieselmotorn innan du kan komma in felsökning av avgassystemet. För en sak, gör systemet inkluderar ett insugningsrör och avgasgrenrör. Allt som är i detta område som orsakar ett problem anses vara del av avgaserna.

Vissa dieselmotorer, eftersom de blir äldre, kommer att börja skramlande i avgassystemet. Det är oftast inte mycket fel med själva systemet, utan är resultatet av att lossa eller förlust av muttrar och bultar som håller systemet på plats. Ändröret är en stor viktig bidragsgivare till detta problem. Om en slutrör hängare lossnar det kommer skramla en hel del.

Hörsel skrammel

Du bör göra en genomgång av grenrörsintaget. Detta är där bultarna motorn till avgassystemet. Du måste se till att det inte finns några luckor mellan de två systemen. Om möjligt, gör detta med motorn igång så att du kan höra och eller se avgaserna läcker från luckorna. Om det läcker här och det finns ingen skada på röret, då du kommer att behöva byta packningen här. Läckor vid grenrörsintaget kommer leda till att du förlorar kompression och motorn kommer inte att fungera utan problem.

Kontroll av insugningsrör intag

Som med ovan bör avgasgrenröret kontrolleras. Återigen, kontrollera om läckage och inspektera för skada. Om detta grenrör är läcker du kommer att höra det som kommer ut ur detta sammanhang snarare än avgasröret. Du kommer att lukta det också som avgaserna kommer att komma upp i bilen. Detta borde verkligen fastställas innan körning för du andas in rök som kan orsaka skada du hälsa klokt. Byt packningen eller om det finns skador, byt röret en del som är skadad.

Kontroll av insugningsrör Exhaust

Slutligen, ljuddämparen själv behöver en periodisk kontroll. Du kommer att höra alla möjliga saker om något är fel med din ljuddämpare. Du kommer att lukta avgaser i bilen. Du kommer att förlora kompression, särskilt om du har en katalysator. Om den är skadad, eller igensatt, kommer du att förlora makt och stall ut ofta. Och det kommer att hända plötsligt. Vägskador är den värsta boven i skador av ljuddämpare system. Du kommer att träffa saker på vägen som kan slå ett hål i ljuddämparen. Det dåliga med de flesta hål i ljuddämpare är att du inte kan korrigera detta. Du måste verkligen ersätta den. Samma sak med katalysatorn. De måste bytas ut.

Kontroll av ljuddämpare

Det är en bra underhåll praxis att ha ditt avgassystem kontrolleras minst en gång per år. Du kan avvärja problem på detta sätt, särskilt med ett äldre fordon. Om du har din olja förändrats i en affär kan du få dem att ta en titt på det medan de har det på hyllorna. Ännu bättre, ta den till en ljuddämpare butik. Det finns oftast ingen avgift bara för att titta på systemet.

Sammanfattningsvis