felsöka problem med kullerstens uppfarter

Gatsten uppfarter är en intressant och attraktiv funktion som kan lägga till viktiga olde-worlde charm till ett modernt hem. Trots deras stora skönhet och attraktion, det finns många faktorer som kan innebära att en gatsten uppfart är skadad, instabil eller på annat sätt felaktig. Som kullerstensvägar eller körvägar ålder, kan de bli instabil och kan även komma undan från resten av stenarna. Detta kan lämna dig med en uppfart som är svårt att gå på, olämpliga för bilkörning, och kan även vara farlig. Felsökning dessa problem och sedan lösa dem kan hjälpa dig att göra din uppfart en bättre plats att vara.

Ett av de största problemen med kullerstens uppfarter är vacklande stenar. Detta kan innebära bara en eller två stenar, eller det kan vara de flesta av dina gatsten. Om uppfart är ganska gamla, kan du finna att du enkelt kan nå och ta bort några av stenarna. Detta problem orsakas av betongen runt stenarna åldrande och uttorkande. Detta får det att krympa, och kan också resultera i stora sprickor som bildar. När betongen krymper och smular, blir stenarna lossnat, vilket innebär att om du sätter fötterna på dessa stenar, du känner en bestämd rörelse. Det enda sättet att lösa detta problem är att ta bort betongen runt stenarna, och lägga upp den igen.

wobbly Stones

Om du upptäcker att ogräs såsom gräs och nässlor växer upp mellan stenarna på din paver, så kan du vara frustrerad med att försöka ta bort dem. Små utrymmen i betong och sten kan tillåta frön att bosätta sig och växa där. Ta bort nässlor och maskrosor är särskilt svårt, eftersom rötterna når långt under jord. Börja med att använda en ogräsmedel över uppfart, och sedan ta bort alla växter. Du kan sedan lägga till ett tätningsmedel till din uppfart, som kommer att skydda gatsten. Se till att du har tagit bort alla växter innan du lägger tätningsmedel, eftersom rötterna kan helt enkelt skjuta upp om de inte har blivit helt rensat.

Ogräs mellan stenarna

Ett annat problem med kullersten är dålig dränering. Om du tycker att vattenpölar börjar bildas efter regn, eller om du tycker att vattensamlingar samlas i en viss del av uppfart, då detta måste fastställas innan det orsakar vattenskador på grund av din uppfart. Du måste först räkna ut vad problemet orsakades antingen genom att installera kullerstenar utan att lägga en ordentlig dränering lutning eller montering av uppfarten över en redan befintlig pool av vatten. Om du tycker att det senare är problemet, då kan du behöva höja upp uppfart lite, så att vattnet inte har en chans att tränga in i betongen. Om du inte har tillåtit en ordentlig lutning när man bygger uppfart, så att vattnet leds i den lägsta delen av kullerstenar, kan du behöva ta bort stenarna och lägga en fast grund av trä, eller liknande, för att hålla uppfarten upprätt .

dålig dränering