dagens lucka alternativ

Med en bakgrund i världar företag, konstruktion och den akademiska världen, fortsätter Steven Bernstein att arbeta som deltids instruktions- och akademiska stöd till lokala skoldistrikt. Han arbetar med både traditionella och särskilda behov barn i K-8 och som man kan gissa, gör också en del frilansande skriftligt.

Du kanske tror att beslutet att byta ut fönstren i ditt hem är enkelt. Tja, även om beslutet är enkel, är projektet inte.

fönster Styles

Välja nya fönster för att passa din arkitektoniska smak och budget kan vara mer komplicerat än du tror. Tekniska förbättringar har haft en enorm inverkan på de nya produkter som erbjuds av fönster- och dörrtillverkare. Förbättringar i byggmaterial lägga till fönster och dörr energieffektivitet och samtidigt minska underhållskostnaderna. Förbättringar i energieffektiviteten är förmodligen den vanligaste orsaken att ersätta fönster.

Installation

En kort Bortsett: En stor del av energieffektiviteten i ett fönster bestäms av glas effektivitet (även om kostnaden ramar inverkan och effektivitet samt). Många tillverkare glasyr sina egna dörrar och fönster, några gör glaset själva eller lägga till energieffektiva kemiska beläggningar på glaset. Många av de större företagen gör sina egna isolerade glaspaneler, men de gör inte själva glaset. Det finns bara en handfull stora glastillverkare i landet, och de producerar liknande nivåer av energieffektiva glas under olika handelsnamn. Poängen är att du kan köpa liknande effektiva fönster från många olika dörr- och fönstertillverkare, så frågor om kostnader, arkitektoniska överväganden och underhåll är i fokus för den här artikeln.

fönster~~POS=TRUNC Material

Windows har olika stil namn beroende på hur de öppnar, vilket är viktigt att veta när du pratar med designers eller byggare. Windows kan glida vertikalt eller horisontellt, eller de gångjärn och kan vevas eller skjutas öppen.

Sensmoralen i historien

Sliding Windows – Om ett fönster glider vertikalt från botten skärp, och den övre panelen är fast, kallas det en enda hängt fönster. Men om både den nedre fönsterbågen glider upp och de bästa skärp glider ner, är det kallas en dubbel hängd. Horisontellt skjutluckor kallas reglagen. Drifts bågen glider mot mitten från antingen höger eller vänster. Vissa tillverkare har utformat skjutluckor som gör båda bågar för att fungera. Med skjutbara fönster, oavsett hur de fungerar, bara hälften av fönstret kan ventileras, och skärmen är monterad på utsidan.

Casement Windows – Casement fönster är ledade, vilket gör det möjligt för hela bågen för att öppna, maximerar ventilation. De kan vara ledade på vardera sidan, så att fönstret kan öppnas till höger eller till vänster, och kan utformas för att svänga in eller ut, beroende på arkitektoniska överväganden. Windows gångjärn på toppen kallas markis fönster och fönster ledade nedtill typiskt kallas trattar. Vanligtvis markis fönster vev öppen på utsidan, medan trattarna öppna till insidan. Med båge fönster, beroende på om de svänga i eller svänga ut, kan skärmen vara på insidan. Dessutom, eftersom bågen på swing-out fönster sträcker sig till utsidan, det finns säkerhetsöverväganden beroende på höjden på fönstret.

Installation av nya fönster och dörrar bör endast användas av de mest erfarna gör-det-självare. Beroende på skick dina gamla fönster, tillverkare gör en “retrofit” fönster, utformad för att passa i din gamla fönsterramen, vilket minimerar installationsarbete, kostnad och skador. Denna typ av fönster kan endast installeras om dina befintliga ramar är vattentät. Om emellertid dina fönster läcker, kan det vara så att tätskikt systemet runt befintliga fönster misslyckas. Om så är fallet, sedan en “ny-konstruktion” stil fönster krävs. Installation innebär att klippa ut de gamla ramar, ramar och tätskikt de nya fönstren, och inredning avsluta arbetet.

Vinyl Windows – Vinyl fönster är tillverkade av PVC och är energieffektiva och kostnadseffektiva. De flesta vinyl fönster tillverkare erbjuder livstids garanti mot flisning, sprickbildning, eller peeling. Vinyl fönster är gjorda med isolerglas för att öka effektiviteten, men de är också tillgängliga tredubbla paned. Triple spröjsade fönster oftast installeras i högtrafikerade områden, i närheten av flygplatser, och i ljudstudios. Vinyl fönster är arkitektoniskt begränsad. De kommer vanligtvis i vitt eller mandel färg och både insidan och utsidan är desamma. Vissa tillverkare har försökt att erbjuda yttre färgval, men vinyl inte måla bra.

Glasfiber Windows – Allt som har nämnts om vinyl fönster är sant av glasfiber fönster. Den stora fördelen att glasfiber fönster är att de erbjuds i en mängd exteriörfärger och oftast vit på insidan. Dessutom är glasfiber målningsbar men betydligt dyrare än vinyl.

Clad Windows – Den arkitektoniska favorit för många husägare är träfönster. De är traditionella, kan anpassas, och är tillverkade av en mängd olika träslag, ger arkitektonisk skönhet. Problemet med träfönster är att de kan vara en hög underhåll produkt, beroende på väder och vind, kräver regelbunden rekonditionering. För att bemöta denna oro, vissa tillverkare klädd utsidan av trä fönster genom att placera en skyddande beläggning över trä för att skydda den. Kapslingen är utformad för att maximera livslängden på fönstret. Beläggningar varierar från vinyl till meta och glasfiber. Mantlar gör åstadkomma arkitektoniska karaktär av träet, så vissa tillverkare erbjuder högteknologiska fabriken målade exteriörer, med förlängda garantier, för att bibehålla arkitektoniska konsistens. Oavsett hur du skär det, trä fönster är dyra och i allmänhet kräver underhåll.

Metal Windows – Windows kan göras med aluminiumramar. Dessa är de mest kostnadseffektiva fönster. De flesta aluminium fönstertillverkare erbjuder ramarna i vitt, brons, och bruket (aluminiumfärgad) slutar. Vissa kommer anpassade måla för ett pris. Aluminium inramade fönster, medan ofta underhållsfria, är inte lika energieffektiva som vinyl eller trä eftersom ramarna leder värme och kyla. Många aluminium inramade fönster tillverkare erbjuder vad som kallas termiskt brutna ramar (isolerad aluminiumramar), men det besegrar kostnadseffektiviteten för att använda en aluminiumfönster. Vissa människor, dock uppskatta en ren, modernt utseende. Eftersom aluminium är ett starkt material, kan fönster ramstorlekar minimeras, vilket maximerar mängden glas och storleken på öppningen.

Stål fönster är arkitektoniskt unik och mycket anpassningsbara ramar kan vara av stål eller brons och anpassade färgad. Med tanke på styrkan i stål, kan stålfönster tillverkas till storlekar signifikant större än fönster gjorda med trä- eller vinyl ramar. Nackdelen är att stål inramade fönster är den dyraste, och alltid kräver professionell installation.

Sensmoralen i historien är att göra dina läxor. Nya fönster är en stor investering, som kan ändra den arkitektoniska utseendet på ditt hem. Även nya fönster är en av de bästa sätten att isolera och arkitektoniskt förbättra ditt hem, är det ett projekt som kanske inte är så enkelt som förväntat. Diskutera projektet med byggmaterial expert och lokala Institutionen för bygg- och säkerhet, även om du tänker göra själva ersättnings arbetet själv.