däckets sidovägg grunderna reparations

Däckets sidovägg reparation är något som de flesta bilägare låt yrkesverksamma, och med goda skäl. Även om det är möjligt att fastställa en däckets sidovägg, vissa experter är tveksamma till att rekommendera detta projekt som en gör-det-själv-aktivitet.

När du märker att dina däck måste repareras på sidoväggarna, kan du frestas att slutföra projektet på egen hand. Men detta är inte rekommenderas för en huvudsakliga anledningen: det inte normalt arbetar. Även om du kanske kunna koppla upp hålet, är strukturen på en sidovägg skiljer sig från andra däckområden. Sidoväggen behöver röra sig i flera riktningar, vilket orsakar mer påfrestning på däckdelar. Även om däcksidan är fast, experter säger att det finns en stor chans däcket kommer att bryta och explodera i alla fall.

Varför du inte bör fastställa däcksidor

Vissa mekaniker säger att de kan fixa sidoväggar, men detta är fortfarande en svår uppgift. Helst bör de med brutna sidoväggar helt enkelt byta ut däcket i stället för att reparera den. Reparationerna är bara inte anses vara tillförlitliga eller effektiva. Även om limmet av en professionell däckreparations håller, det är inte en permanent lösning. Plus, du vet inte när limmet kan besluta att ge ut. Som sagt, en känga är ett sätt att en sidovägg kan fastställas, men detta är bäst avgörs av en professionell.

Vem kan fixa Gavlar

En boot är en större bit av gummimaterial som kan placeras inne i en punkterat däck. Detta gummi är fäst på insidan och det hjälper till att skydda röret av däcket. Detta kräver dock processen tar fart hela däcket och även då skon inte varar för evigt. Bagageutrymmet kan röra sig på sin plats, vilket gör att däcket att vara känsliga för skador. För vissa är detta alltför arbetsintensiv av en process för att ha en mekaniker fullständig eller att slutföra på egen hand.

Boot Fix

Istället för att köpa ett nytt däck för att ersätta den slitna däckets sidovägg, kan ett begagnat däck vara ett kostnadseffektivt sätt att göra din bil säkrare. Men precis som med alla maskiner post, kan kvaliteten vara misstänksam. Du vet aldrig när ett begagnat däck kommer att vara i slutet av sin förväntade livslängd. Ett nytt däck är alltid det bästa valet för däck stabilitet.

begagnade däck

Vissa större däck butiker kan slipa ut gummi från insidan av däcket och skapa en stark patch för att hålla sidoväggarna stark. Emellertid kan denna process vara kostsamt och är, återigen, inte ett långsiktigt alternativ. För denna typ av reparation, kommer du vill hitta en erfaren butik med en dokumenterad historia av framgång med sin metod.

vulkaniseringsmedel Däck

Reparera en däcksidan är inte alltid rekommenderas, särskilt för dem utan bil reparation erfarenhet. Men du kan åtgärda dessa sidoväggar om du har professionell hjälp på din sida.

Behöver nya däck? Enkelt jämföra märken och typer med våra Däck Köpguide.