bultar och muttrar: 25 februari 2013

Lite DIY, FYI …

Hantverkare, Crafters sökas för 2013 Grand Central Holiday Fair

Grand Central Terminal är värd ett anrop till artister i mars för sin 2013 Holiday Fair, finalen av Grand Central jubileumsår. Hantverkare inbjuds till terminalen för att visa prov på sina produkter och få feedback från Holiday Fair merchandising konsulter den 12 mars och 13 från 09:00 till 17:00. Fokus för årets Holiday Fair är på lokalt tillverkade och USA-tillverkade varor. Produkterna måste vara handgjorda, och varje år inkluderar konstverk, kläder för alla åldrar, tillbehör och hem varor. Ett urval av produkter och prisklasser garanterar att New York-bor, pendlare och turister kan hitta intressanta presentartiklar för andra samt Covet värdiga föremål för sig själva. Mer än 1 miljon kunder besöker Grand Central Terminal varje dag av Holiday Fair. Planerare spendera år söker unika leverantörer och är mycket selektiva om artisterna valt att delta. Hantverkare under de senaste GCT mässor inte bara har sålt stora mängder produkt, men också har landat uppmärksammade grossist konton med stora återförsäljare sålde bitar till museer, breddat sina icke kundbas, och har profilerat på lokal och nationell TV. För årets hantverkare samtal merchandising konsulter är intresserade av alla produktkategorier. Dock kommer livsmedelsprodukter inte utvärderas vid denna tidpunkt. För mer information skriv till: info@grandcentralterminal.com.

Chicago till Air New Home Improvement Show

Weekend Workbench, “en ny tv-show produceras av Oak Brook Productions i Chicago, har utvecklats med målet att hjälpa till att motivera Chicago gör-det-självare. Showen kommer luft på söndagar, debuterar på 10:30 Söndag, 7 april, på WGN-TV. Michael Curkov, en 2006 examen från Western Illinois University, är en medproducent av showen och kommenterade till sitt alma mater att “det finns ingen annan show som det just nu. Vi gör saker som att byta banden på en snöslunga, bygga en planter låda och installera hyllor, bör saker och ting den genomsnittliga husägare kunna göra själva. “November, december och januari har spenderats i förproduktion för showen, och filma på 13 episoder började flera veckor sedan.

Expo Weekend

. Home Improvement och ombyggnad Expo, som sponsras av Bostads- och byggnads Association of Northwestern Colorado, kommer att äga rum i helgen, 1-03 mars, på Two Rivers Convention Center i Grand Junction, kommer CO Inträdet är $ 5,00 per person, $ 3,00 per seniorer / Barn, eller $ 15,00 / familj (närmaste familj endast). Det kommer att finnas en fri anpassade hem tur fredag ​​och lördag, 1 MARS och 2, från 10:00 till 18:00 och söndag den 3 mars från 10:00 -4 pm. Dessutom kommer Lowe att göra två fria barn kliniker på lördag, den 2 mars kl 12:30 och 14:30 för att bygga en av två stora projekt. För mer information besök http://www.hbanwco.com/events.html.

Lowes Toolbox för Education®

Tidigare denna månad Lowe Charitable och Educational Foundation meddelat att man har beviljat mer än $ 2,4 miljoner Lowes Toolbox för utbildning ® bidrag till 559 skolor i 46 stater över hela nationen. Bidragen tilldelades som en del av Lowe föll 2012 bidrag cykel för skol förbättringsprojekt gynnar K-12 allmän utbildning under 2012-2013 läsåret. De finansierade projekten omfattar teknik och säkerhetsförbättringar, biblioteks renoveringar, vandringsleder och utomhus lärmiljöer. Lowe har tilldelats nästan $ 5 miljoner i anslag till mer än 1.100 skolor under 2012. “Lowe har förbundit sig att förbättra den pedagogiska erfarenhet och förbättra skolor för studenter över hela landet genom Lowes Toolbox för utbildning program”, säger Marshall Croom, ordförande i Lowe Charitable och Educational Foundation. “Med samhällets stöd och praktisk hjälp av lokala Lowe hjältar anställda volontärer Dessa medel kommer att gå långt för att förbättra den framtida för tusentals barn.” För att se hela listan över vinnarna bidrags och information om ansökan om bidrag besöka ToolboxForEducation.com.