användningarna av gult

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Istället för att fokusera på bara en mycket specifik skugga, vi kommer att tala om den magiska att använda gul, i flera av hennes klädsel.

Generellt sett kommer en liten stänk av gult göra mycket för att lägga till ett snabbt skott av energi i alla rum. Lägga till en rad av gult kakel i kakel av en blå och vit kök, eller sätta upp ett tryck med övervägande gula toner i tamburen kommer att lägga en gnista av energi med lite problem.

Ofta när vi närmar oss höstmånaderna, vi börja tänka på att använda djupare, mörkare färger, som om vi alla skapar en hibernarium precis som björnar och andra djur i skogen. Men problemet är att vi måste hålla oss vaken och alert under vintern, och ett sätt att göra detta är med färg. Motstå frestelsen att mörkna ett rum med tunga, mörkgröna draperier, och i stället installera gula gardiner.

Kanske den mest populära färgen att para ihop med gult är röd, och igen, kan denna kombination arbeta i en mängd olika nyanser. Här kan du se hur ljus, till iögonfallande gula verk med en solid äkta röd skapa en look som är festlig och energisk.

Och sedan, i det här vardagsrummet, den röda och gula används till en mycket annorlunda effekt, skapar ett rum som är träig, varm och lite formell. Den röda soffan och gardin, plockas upp av soffan kuddar och matta, återspeglas i de röda toner av trä taket. Under tiden den gula väggar lysa upp rummet så att den röda inte verkar alltför mörk.

Däremot kan para många olika nyanser av gult göra underverk. Detta randig gardin illustrerar hur flera nyanser av gult och guld – kompenseras av en ljus vit – kan arbeta tillsammans för att lysa upp ett rum. Så var inte rädd för att använda mer än en gul i ett rum, bara se till att de olika tonerna arbeta med varandra i stället för mot varandra.

Gul kanske inte verkar som en färg som passar perfekt till hösten användning, men med lite arbete, kan det vara precis vad du behöver för att hålla sommar i ditt hem året runt.