uppgradera ditt hem ljudsystem (för dummies)

Som pedagog och professionell frilansande skribent, har Laurie Bloomfield en magisterexamen i språkutbildning. Hennes publikation portfölj innehåller hundratals artiklar om olika ämnen inklusive hem förbättring, gör det själv-projekt och landskapsarkitektur, liksom finansiering, föräldraskap och utbildning. Hon ger högkvalitativa artiklar som sträcker sig från traditionella till samtida ämnen i både tryckta och digitala format.

Uppgradera ditt hem ljudsystem kan verka som en överväldigande arbete, men det är verkligen en enkel uppgift när du har alla komponenter organiserade. Bestäm vilken utrustning du vill inkludera och kvaliteten på varje enhet som du vill köpa. Du kommer att finna att efter ditt system har blivit ordentligt uppgraderad, lyssna på din favoritmusik och titta på filmer kommer att vara roligare än någonsin.

Få någon att hjälpa

Att uppgradera ditt system, måste du flytta runt enheter och kontrollera ljudkvaliteten. Dessa jobb är lättare att göra när du har någon med dig. Det är mycket lättare att avgöra om en anslutning fungerar korrekt om du har någon att lyssna på systemet när du kontrollera anslutningarna.

Börja med en ljudmottagare

För att skapa bästa möjliga ljud, behöver du en ljudmottagare för att styra alla dina ljudenheter. En mottagare kan du enkelt växla mellan dina CD- och DVD-spelare. Om du inte redan har en, det är en bra idé att besöka din lokala elektronikaffär och tala med en säljare om dina planer på att uppgradera. Representanten kommer att vilja veta hur många enheter du planerar att införliva i din design så att du kan få en mottagare med tillräckligt med portar för alla dina utrustning.

Välj högtalare som passar ditt system

När du har en mottagare, måste du högtalare för ditt system. Om du inte redan har högtalare, vet att du kommer att behöva minst två. När du letar efter högtalare, se till att ha din mottagare specifikationer med dig, som hjälper dig att välja talare som fungerar bra med systemet. Om du är ute efter att skapa en fullständig biograf effekt i ditt hem, sedan surroundhögtalare är rätt väg att gå. I så fall behöver du fem högtalare: en för vardera sidan av mottagaren, en för mitten av TV, och två för den bakre väggen i rummet.

Välj en CD och DVD-spelare

De flesta människor har CD- och DVD-spelare hemma som de använder för att lyssna på musik och titta på film. Om du inte är en av dem, måste du också dessa. Bestäm om du vill ha en typisk DVD-spelare eller en Blu-ray-enhet. De flesta Blu-ray-spelare erbjuder högre bilder upplösning än DVD-spelare och de är inte så dyrt som de brukade vara.

Plocka upp tillräckligt Högtalarkabel

Du behöver nog högtalarkabel för att köra från alla dina enheter till ljudmottagare. Använd ett måttband för att bestämma längden på kabeln du behöver för varje del av utrustningen och lägga till längder för att bestämma den totala mängd som är nödvändig. Om du bygger ett surround ljudsystem, måste du se till att du mäter från mottagaren till platsen på den bakre väggen där du vill placera de två högtalarna. Tänk på att du förmodligen vill dölja ledningar, så mäter inte direkt över golvet. Följ runt BMC av rummet till den bakre väggen så att du har tillräckligt med kabel för att gömma sig bakom golv trim.

Anslut din utrustning

Justera Din Remote

Innan du börjar ansluter någon av utrustningen, se till att strömmen till alla enheter är avstängd. Anslut högtalarkabeln från mottagaren till högtalarna. Var noga med att fästa kabeln till rätt port på mottagaren. Därefter ansluter CD- och DVD-spelare. Återigen är det viktigt att fästa trådarna från båda enheterna till motsvarande ingångar på mottagaren. Efter alla dessa enheter har anslutits, slå på strömmen och testa för att se till att de alla fungerar korrekt. Slutligen ansluter din digitalbox och TV: n till systemet. För surround ljudsystem, se till att varje högtalare fungerar. Detta kommer att innebära att sätta ett öra till varje högtalare när du testar systemet. Tänk på att med ett surroundsystem, är ljudet från varje högtalare baserat på musiken eller filmen som spelas. Att skapa en realistisk effekt, ljud surroundsystem projekt från de främre och bakre högtalarna på olika sätt.

Den sista punkten på uppgraderingen lista justerar din fjärrkontroll för att inkludera alla dina nyligen organiserade utrustning. Med en universalfjärrkontroll, kommer du att kunna hantera allt från en plats i stället för att förhandla dig igenom flera enheter. Varje del av utrustningen kommer att ha en särskild kod som du kan programmera in i fjärrkontrollen. Kontrollera tillverkaren guider från varje enhet för att få de koder du behöver. När fjärrkontrollen är redo, placera andra kontroller på ett säkert ställe i fall du behöver dem vid ett senare tillfälle.

ämnen