tips för att göra trappa gjutning

Om det finns en sak som kan driva en spirande snickare galen det blir en trappa form rätt. Formningen som vanligen återfinns runt en trappa är en vacker förbättring som verkligen kan vända trappan från en enkel, funktionell passage i ett hem till ett genuint arbete snickeri konst. Detta behöver inte nödvändigtvis att göra dig galen om du sätter en liten tanke och planering i projektet i förväg. Det finns ett antal faktorer som kan gå in i att se till att du får den perfekta balansen i utformningen av trappan, men få gjutning är rätt kanske en av de viktigaste.

Att hitta rätt gjutning för ditt projekt kan vara svårt. Studera några träbearbetning eller snickeri tidningar för att få idéer till mönster som kan vara lämpliga för ditt projekt. Om du letar efter ett historiskt korrekta gjutning, besök byggnader eller historiska hem som är från den tiden som du försöker uppnå. Studera trappor personligen, när det är möjligt. Ta ett anteckningsblock och skissa formningsmönster, nedskärningar, formningen. Många byggvaruhus erbjuder ett brett utbud och val av pre-utrustas gjutning, som är i huvudsak klar för priming, målning och montering. Denna pre-fab gjutning kommer också i en nästan valfri längd som du kan behöva. Undersöka hur de sätts ihop. Alla dessa saker kommer att hjälpa dig att uppnå det utseende du strävar efter.

Att hitta rätt Trim

En av de svåraste aspekterna av att installera gjutning i en trappa fall är att hitta rätt vinklar i vilka för att skära gjutningen. Den första regeln när det gäller att hitta dessa vinklar är att kasta ut din kompass, glömma de förinställda mätningar på din geringssåg och använda trial and error. Använd bitar av skrot trim för att hitta de vinklar som du behöver, dra dem på skrot med en penna och en rak kant, skär dem och göra en torr passform. Du kommer att hitta din vinkel mycket snabbare på detta sätt än vad du kommer att försöka gissa exakta graden av vinkeln.

Att hitta dessa Angles

Säkra trim är alltid lite av ett dilemma, som fästelement såsom spikar kan skada eller till och med split eller spricka hanteras försiktigt gjutning eller trim. Svaret kan vara konstruktionslim. Likställas med som “superlim” av konstruktionen och ombyggnad värld, är limmet ett bra alternativ eller tillägg till traditionella fästen. Med traditionella fästen, du ofta skapa ännu mer arbete som du måste fylla spikhål, sand och avsluta medan gjutning är redan på väggen, för att inte tala att riskera att knäcka gjutning. Om du använder en konstruktionslim du kunna undvika att inte bara extra arbete, men kommer att spara din rygg från att göra detta extra arbete på udda vinklar.

Securing Trim