felsökning en bullrig fläktkoppling

Ibland fläktkopplingen i bilen kommer att börja göra squeaking och gnisslande ljud. I denna artikel kommer vi att tala om för dig hur du felsöker och se till att fläktkopplingen är problemet och inte något annat i din bil. Om du startar bilen och slå på luftkonditioneringen eller värmare och buller är en skrapande eller gnisslande ljud som försvinner när du stänger av fläkten, är det förmodligen kopplingen. En bullrig fläkt koppling kan också vara den skyldige när bilen är överhettad.

Titta på fläktkoppling medan motorn är på, och om kopplingen är i rörelse på axeln, är detta en enkel fix. Kontrollera bulten och brickan på mitten och vara säker på att det är tätt. Om det inte är tätt, dra åt mittbulten. Om detta inte hjälper sedan ändrar avståndet eller längden av axeln och detta bör ta hand om problemet.

Kopplingen är Moving

Om det finns ljud när skivan är på väg, ta lagret ut och kontrollera den för grader eller se om det är grov. Kontrollera remmarna och se till att du inte överbelasta dem och lagret. Om dina lager är överbelastad måste du minska bandbelastningen. Se bilens instruktionsbok för instruktioner om hur man gör detta.

Linskivans lagring är väsnas

Om kopplingen slirar och bilen är överhettad du behöver ta bort kopplingen och titta på det. Om den är missfärgad, därefter har det halka och behöver bytas ut. Du kommer att höra kopplingen slirar när du har fläkten igång och det kommer att göra ljud. Den värme eller kyla kommer också att störas av denna glidning. Om luft rinnande kallt, då varm och sedan kall igen, måste du kontrollera om din koppling slirar

clutch Slip

Ta bort kopplingen och kontrollera loppet lagren (inre och yttre) för skador. Om du hittar skador eller nyckeln för hårt orsakar tryck på de inre lagren, måste du byta kopplingen och lagren. Om du byter ut lagren du behöver byta kopplingen också. Du kan inte bara ersätta loppen.

lagerbanor

Efter att ha kört bilen, kontrollera temperaturen av kopplingsaxeln där den monteras att se till att den är under 300 grader. Om det är för högt då måste man byta ut kopplingen. Om kopplingen är att värma upp axeln det kommer att orsaka överbelastnings hög temperatur på motorn.

Kontrollera Clutch

När kopplingen inte är inkopplad och du hör pinga eller metallljud din luftspalt är för nära. Du måste öka luftgapet mellan kopplingen och monteringen. Ingenting är fel med din koppling.

pinging Noise