det bästa sättet att installera en fast nit

En fast nit är ett bra sätt att fästa två bitar av metall tillsammans utan användning av svetsning. Detta är viktigt om du bygga en klassisk bil, eller skapa något som inte behöver några starka svetsar. Denna nit är en fästanordning som är en fast tub med ett huvud som liknar en platt skruv. Det finns olika sätt att installera en fast nit i ett arbetsstycke, men de är alla beroende av att göra en svamp ände så att det håller samman de två delarna. Här är några steg för det bästa sättet att installera dessa i ditt nästa projekt.

Innan du kommer till installationen av nitar själva måste du rada upp de två delarna som du vill förena. Se till att de är helt på plats, eftersom du inte kommer att kunna ta isär dem utan att bryta nitar om det är ett misstag. Håll ihop bitarna med klämmor när du är säker på att du är inställd så att du kan gå vidare till nästa steg.

Steg 1 – Line Up Pieces

När du installerar nitar i metall, de gled genom ett hål som redan finns, så att du måste göra dessa hål själv. Först använder en markör, eller en bit av krita, att dra på din pjäs där nitarna ska gå. De bör vara placerade varje par inches för den bästa fasthållningskraft.

Steg 2 – Mark nithål

Genom att använda samma borr som de fasta nitar, borra igenom bitarna du ansluter. När hål har slutförts, bör du gå över dem med en mycket tunt lager olja för att förhindra rost från att utvecklas.

Steg 3 – Borra nithål

När hålen är alla borrade, kan du börja att sätta nitar. Du kommer att vilja arbeta en åt gången, tills de alla är fastsatta på plats.

Steg 4 – Sätt Nitar i hålet

Få en volontär för att arbeta på den andra sidan av projektet med en lufthammare. De kommer att behöva placera lufthammare lite på slutet av den fasta niten lätt hammare den platt på metallytan. När detta händer kommer niten har ett starkt fäste. I tiden, måste du använda en bucking bar, eller någon typ av platt metall bar, för att hålla nithuvudet på plats.

Steg 5 – Använd Air Hammer

När du är klar med den första nit, kan du sedan fortsätta att sätta resten av nitar på plats. Använd samma metod på varje nit i tur och ordning för att avsluta säkra metall tillsammans

Steg 6 – upprepa proceduren

Steg 7 – Kontrollera Fit

När detta är klart, måste du gå runt och kolla ditt projekt överallt efter en tät passning. Om någon nit är löst eller röra sig alltför lätt, måste du ge dem en annan stans med lufthammare. Alla nitar bör vara helt säkra så att metallen kommer att vara stationär.