trans en enbär anläggning i 5 steg

Juniper plantan växer i många platser över hela världen. Juniper växter är vintergröna buskar som vanligen används som säkringar eller som enskilda anläggningar för att avsluta utseendet på ett landskap. De finns i många olika former och storlekar. Om du trans en enbär växt, kommer den att lägga textur till din trädgård utan att kräva mycket underhåll.

Hitta en bra plats för enbär anläggningen. Även om denna anläggning går bra i stark sol, kan det överleva i halvskugga. Se till att du hittar en plats med väldränerad jord.

Steg 1 – Välj en plats

Gräva ett hål som mäter ungefär två gånger så bred och djup som rotklumpen av anläggningen. Om du omplantering en buske från en plantskola, kan det vara insvept i säckväv. Ibland växterna kommer i plastkrukor. Hursomhelst, placera växterna i hålet för att säkerställa att det är rätt storlek före plantering.

Steg 2 – gräva ett hål

Inne i hålet, blanda torv och matjord med smuts. Torv är viktigt eftersom det gör det lättare för jorden att dränera och bryter upp bitar av hård lerjord så att vattenbindande är också möjligt. Täck sidorna och botten av hålet med matjord och torv.

Steg 3 – Blanda Soil

Om dina buskar kom i säckväv, ta bort materialet från rotklumpen. Om det kom i en plastkruka, ta bort den från potten. Var mycket noga med att inte skada rötterna medan du gör det.

Steg 4 – Växt

Placera anläggningen på marken och, med hjälp av fingrarna, lossa jorden av rotklumpen. Lossa jorden hjälper rötterna växer utåt när planterade i marken. Om du inte vill använda fingrarna, lossa jorden runt roten bollen med vatten från en slang. Se bara till att du lämnar tillräckligt med utrymme mellan sprutan av slangen och rötterna så att du inte orsakar skada.

Steg 5 – Vatten

Sätta anläggningen i hålet så att rotklumpen är i nivå med marken. Fyll hålet i med torv och matjord blandning. Tryck på jorden ner för att bli av eventuella luftfickor som kan ha bildats. Fortsätta att lägga jorden blandningen tills du har en liten kulle vid basen av anläggningen. Använd foten för att trycka smuts ordentligt vid basen.

När du har planterat enbär buske, vattna den ordentligt. Tillämpa det mesta av vattnet vid basen av anläggningen så att den når rotklumpen. Även enar inte kräver en hel del vatten, gör en nyplanterad enbär kräver frekvent vattning om du inte får mycket regn.