tips för att upprätthålla en ceder skaka tak

En ceder skaka tak är ett vackert rustik tak som kan lägga en hel del charm och vädjan till ditt hem. Till skillnad från andra typer av tak cedar skaka taket är tillverkad av cederträ bältros. Cedar är en mycket stark trä som håller sig väl till elementen och är en naturlig avskräckande för mögel och många insekter. Detta gör att ha en ceder skaka tak en bra sak. Tyvärr ceder skaka tak har också sina nackdelar underhåll måste vara en mycket aktiv sak. Artikeln nedan kommer att dela med dig flera tips för att upprätthålla en ceder skaka tak.

Även om en ceder skaka tak är naturligt skyddad mot vattenskador kan det fortfarande tänja och skadas om de tillåts att suga kontinuerligt i vatten. Av denna anledning är det viktigt att ceder skaka tak rengörs ofta. Om bladen eller filialer får vila på det i dagar eller veckor åt gången kommer du att se en sammanslagning av vatten i dessa områden. Löv och grenar kan skapa en damm som blockerar vatten från att rinna av taket och in i avloppet. Du kan använda en stor kvast för att skjuta skräp från taket. Använd aldrig en makt bricka på en ceder skaka tak som trycket kan faktiskt bryta ceder.

Rengöra den ofta

En ceder skaka tak är gjort av riktigt trä, och som sådan, kan ackumulera alger och mögel samt mögel. Det kommer vanligtvis att döljas under ceder där det är mörkt och förblir fuktig. Om du tillåter skräp samlas på ceder skaka tak, speciellt organiskt avfall, som kan orsaka mögel bildas. Detta händer när det organiska skräp börjar att bryta ner. Borttagning av organiskt avfall snabbt kommer att förhindra mögel och mjöldagg bildas. För att skydda undersidan av ceder skaka taket måste du kontrollera den blinkande. Blinkande är långa och tunna remsor av metall som används för att längs sömmarna till vattentäta taket. Inspektera blinkande för hål eller platser där det inte kan ordentligt.

Skydda mot mögel och alger

Om du har en fler ceder skaka taket där taket delar och bildar flera toppar då du kommer att ha en dal där de möts. Denna dal (eller flera) är täckta med metall och behandlas och målade. Inspektera dessa bitar av metall för rost. Rost kan äta bort på metallen och orsaka hål bildas. Avlägsna rost med en stålborste och sedan behandla och måla metallen.

öppen Valley

Det finns en myriad av små växter som kan växa ut ur en ceder skaka tak. Dessa växter kan orsaka alla typer av problem som hål i taket eller sprickbildning ceder bältros. Detta kan undvikas genom att behandla ceder skaka taket flera gånger per år med en mycket enkel kemisk blandning. Kontrollera med din lokala hem butik och köpa den rätta kemikalien för en ceder skaka tak. Använd den med en pensel över hela taket.

kemisk behandling