tips för att odla chilipeppar inomhus

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Chilipeppar finns i många varianter och är både roligt och attraktivt att ha i din trädgård. De erbjuder både en trevlig tillägg till landskapet, möjlighet att verkligen krydda upp din matlagning. Chilipeppar inte har mycket djupa rötter, så de är perfekt för plantering i små behållare eller i balkonglådor. Eftersom de är varma region perenner kan chilipeppar också tas in när vädret börjar vända. Förutsatt att de får rätt mängd näringsämnen och solljus, många av dem kommer att växa inomhus.

Börja Utomhus

TIPS: Vår expert Trädgårds rådgivare, Susan Patterson påminner dig, “Håll husdjur och små barn borta från peppar växter.”

När man kan föra de växter Inside

Börja paprika utomhus när vädret är varmt under sommaren. Du kan ta dem inomhus höst sätter in. Detsamma gäller för fönster box paprika. Paprika odlas inomhus kommer att producera kontinuerligt under rätt förhållanden. Plantera chilipeppar startar i ekologisk krukväxtjord. Använd behållare tillräckligt liten för att föras bekvämt i hemmet. Om du använder balkonglådor, se till att de är löstagbara och kommer att sitta säkert på en inre fönsterbrädan.

Torr och dekorera

TIPS: Susan föreslår, “Använd organisk rik plantering media och placera paprika i en behållare som rinner väl.”

Chilipeppar är varma årstiden växter och kommer inte att tolerera frost. Ta med paprika inomhus i god tid innan du förväntar dig en frost. I själva verket är det bäst att ta dem i medan dag och natt temperaturer är fortfarande på den varma sidan. Detta kommer att hjälpa till att minimera chock. De bästa typerna av chilipeppar för att få inomhus är asiatiska sorter och andra med små frukter. Black Pearl, olika typer av Habanero och Tricolor paprika verkar fungera bäst. Jalapenos är inte väl lämpad för inomhus tillväxt.

När du tar dem inne, tvätta bladen i en sötvatten skölj varje 2 eller 3 veckor, och använda en kompostbaserade gödningsmedel för att hjälpa till med tillväxt. Var noga med att ha dem nära den soligaste fönstret så att de får massor av ljus och värme. Chili peppar växter kommer att producera under hela hösten och vintern.

Om du inte har tillgång till en solig plats, kommer en inomhus lysrör tjänar ett liknande syfte.

TIPS: Susan råd, “Chili växter som odlas inomhus i allmänhet behöver mindre vatten sedan när de befann sig utanför.”

När chili peppar växter ger önskat resultat, kan du vara överväldigad med frukt. Du kan torka ut paprikorna innan du använder dem, och torkning chilipeppar kan göra för en attraktiv display kan du hänga i ditt kök. Om du har ett sortiment av färgade paprika att arbeta med, hänga och torka dem i olika kombinationer för att skapa en levande effekt. När de är torra, är du fri att hugga upp dem och pulverisera dem för användning i matlagning.

TIPS: Susan varnar dig, “Var försiktig vid hantering av chilipeppar som du inte röra frukten och gnugga sig i ögonen, något lite saft kommer att brinna.”