tips för att bygga natursten stödmurar

Natursten stödmurar kan lägga till en hel del skönhet till en trädgård, samt utföra en mycket användbar funktion. Det kan hålla tillbaka och området i trädgården eller fungera som en avdelare, och det kan öka värdet på din fastighet. Att bygga natursten stödmurar kräver inte en stor mängd skicklighet. Vem som helst kan göra det, och dessa tips hjälper dig att göra det på rätt sätt.

Den allra första sak att avgöra är hur mycket sten du behöver för stödmur. För att göra detta, beräkna den kubiska område av väggen. Detta är helt enkelt gjort. mäta helt enkelt längden av väggen, tillsammans med dess höjd. Multiplicera dessa siffror för att fastställa kvadratmeter. Nu räkna ut hur djupt du vill att väggen vara och multiplicera med den siffran att få den kubiska filmen.

Tips # 1 – Hur mycket Stone?

Med den siffran kommer alla ansedda sten gården kunna ge dig tillräckligt med sten för din natursten stödmurar. Använda sin expertis-de är proffs.

Tips # 2 – Trench

Se till att du gräva ett dike för din vägg. Inte helt enkelt börja lägga sten på gräset. Vara säker på att dike är tillräckligt djup, så att den kan hålla ett lager av grus som är minst 6 inches djup när komprimerade, och fortfarande tillräckligt djupt så att hälften botten senare av natursten väggen är under jord. Detta kommer att bidra till att hålla den säker. Eftersom det kommer att bli en bindemedels vägg måste det vara säkert i marken.

Tips # 3 – Stenar

Kom ihåg att när du komprimerar grus, måste ytan vara nivå. Använd alltid en nivå för att se till att detta är fallet. Om det alls är möjligt har en grusdjup som är närmare 10 inches än 6. Detta kommer att göra din vägg ännu starkare.

Tips # 4 – Byggnad

Använd alltid de största stenarna för basnivån av de naturliga stenmurar. När du får stenen, sortera av storlekar, sortering i stora, medelstora och små. När du flyttar uppåt på väggen, minska storleken på stenarna. Detta hjälper balansen av stenarna och håller dem fast. Var säker på att den lägsta kursen av stenar sitter stadigt på nivå grus.

Tips # 5 – Tak

Du bör alltid bygga natursten väggar så att stenarna lutar en aning mot sluttningen. Du behöver varje kurs vara säker och stark. Det bästa sättet att göra detta är att gå ovanpå väggen efter att du har lagt en kurs. Du kommer att kunna bedöma stabiliteten lättast på detta sätt. Om det känns instabilt, hoppa från väggen och åtgärda problemet. När man bygger behöver du sömmarna för de kurser som alternera, precis som du skulle hitta i någon annan sten eller tegelvägg. Detta bidrar till styrkan.

Kom ihåg att du måste cap väggen ordentligt. Detta hjälper säker allt på plats. För att göra detta, blanda upp murbruk och tillämpas på toppen av väggen sedan in flata stenar på plats horisontellt, knacka ner med en gummiklubba och se till att de är nivå. Låt torka och din vägg är gjort.