tips för att avlägsna vin fläckar från något tyg

Ta bort vin fläckar från ett tyg kan vara en lätt uppgift om man tar snabba åtgärder. Vin fläckar är en vanlig företeelse, särskilt när du äta ute eller underhållande vänner och familj. Oavsett om du har spillt lite vin på din favorit klänning, skjorta eller en ny matta, kan du använda tipsen nedan för att effektivt ta bort fläckarna.

Du kommer att få bäst resultat om du rengör vin spill så fort det händer. Ju snabbare du agerar, desto mindre ansträngning du kommer att behöva sätta in rengöring fläcken. Men om du inte märker fläcken under en längre tid, misströsta inte. Med rätt material, kan du ändå bli av fläcken. Kom ihåg att aldrig gnida det drabbade området. blot alltid det färgade delen av tyget och försök att avlägsna det mesta av fläcken. gnugga aldrig det färgade området, eftersom detta kommer att ställa fläcken på plats.

Vidta snabba åtgärder

Synen av en djup rödvinsfläck på en älskad klädesplagg eller stoppning kan vara ganska upprörande. Men innan du försöker rengöra tyget, tänk på anvisningarna för sin vård. Undvik att använda kallt vatten eller starka rengöringsmedel om etiketten specifikt råder dig att göra det. Om tyget är endast avsedd att vara kemtvättas, ta den till kemtvätten.

Ren i enlighet med medföljande instruktioner

Vitt vin motverkar färgnings verkan rödvin. Om du har några vitt vin till hands, häll lite av det på det drabbade området. Detta kommer att effektivt späda utseendet på fläcken, som du sedan lätt kan tvätta bort med varmt vatten.

Häll vitt vin på en rödvinsfläck

Om du suga det färgade tyget i varmt vatten i några minuter, kan du se fläcken sakta på att försvinna. Du kan behöva följa upp med lite tvål vatten för att avlägsna eventuella rester.

Blötlägg tyget i varmt vatten

Det finns flera kommersiella fläckborttagningsmedel som fungerar bra på vin fläckar, både nya och gamla. Några av dessa är OxiClean®, Shout® och vin Away®. Följ instruktionerna på förpackningen noga innan du ansöker om vilket material som helst.

Försök Commercial fläckborttagnings produkter

Sodavatten är ett bra verktyg att använda för att bekämpa rödvinsfläckar. Bara blöt en trasa med sodavatten och torka den till den drabbade delen. Detta kommer att lätta fläcken avsevärt.

Behandla fläcken med sodavatten

Använd Vinäger

Vinäger är en stor hushålls material för rengöring och fläckborttagning. Om du behandlar ett vin fläcken med en lösning gjord av ättika och vatten, kan du bli av med äldre fläckar också.

Diskmedel är ganska effektiva i att bli av med rödvinsfläckar. Gör en lösning med lika delar vatten och diskmedel. Applicera genom att till det färgade tyget och följa upp med vatten.

Om du har vin fläckar på ett tyg, aldrig järn den eller lägga den i torktumlaren tills fläcken har tagits bort. Användningen av torr värme på sådana fläckar kommer att göra dem permanent.

Försök diskmedel

Använd aldrig värme