skillnaden mellan en metall svarv och en trä svarv

Det finns många olika typer av svarvar i handyman s arsenal, även om den mest bekanta är de trä svarv och metall svarv. Det är i själva verket, inte så stor skillnad mellan de två med avseende på trä skärning, som båda är lika kunna göra ett segment i en träbit. Den metall svarv är lika anpassningsbar och effektiv som det trä svarv, så det kan tyckas akademisk. Det finns dock några andra skillnader som kan påverka om du vill använda en trä svarv eller en metall svarv i projektet.

Som nämnts, både trä och metall svarvar är lika bra på att skära ner trä, så om det är din huvudsakliga syftet att få en svarv, kommer antingen göra. Metall svarv kan användas för mer exakt och närmare arbete. Metall svarv är generellt mycket hårdare än trä, och kommer därför att ha en mycket mer bashing och missbruk än trä svarv. Du kan också välja att bara göra små skär in i träet, i vilken metall svarv är perfekt eftersom det är mycket långsammare, och därför träet kan styras runt lättare.

träsvarvning

Det finns ett antal svarvar tillgängliga, beroende på dina behov, men de flesta är stabila och garage eller verkstad bunden. Detta är sant för metall svarvar, men du kanske kan hitta små trä svarvar som kan göras från jobb till jobb, vilket är nödvändigt om du vill använda din svarv på ett byggprojekt, eller om du arbetar i hantverkarna runt land.

Rörlighet