felsökning vanliga borrhammare problem

Vid användning av en slagborr för att borra igenom hårda spröda ämnen såsom betong eller kakel, det finns ett antal problem som kan dyka upp som kan orsaka ditt arbete att bromsa eller stoppa. Nedan är några vanliga problem som kan uppstå när du använder en slagborr, även känd som en borrhammare, vid borrning genom olika ämnen.

Arbetsstycke Sprickbildning

Ett av de största problemen som människor har när borrning genom hårda eller spröda ämnen eller ytor är att materialet som borras kommer att spricka eller splittras. Detta orsakas när för mycket kraft appliceras mot materialet som borras. För att förhindra detta, använd gradvis ökande mängder av tryck. Sluta öka trycket när den mängd material som transporteras ut ur hålet genom rännorna av borren når ett maximalt belopp.

Borr Stoppar Borrning

Nästa största problemet som du kan möta när borrning genom betong eller kakel är där borrkronan stannar borra i materialet. Detta orsakas av två saker inträffar. Det första problemet är att räfflorna av den bit inte transporterar tillräckligt med material ut ur hålet. Den andra orsaken till en bunden eller fastnat borr orsakas när biten kommer i kontakt med en bit av sten. De lösningar på dessa problem ligger under

Spawling

Spawling är där chips av det material som borras paus och flyger av materialet medan det bearbetas. Detta kan vara farligt eftersom dessa bitar är ofta ganska skarp och kan orsaka kroppsskada. För att minimera spawling, måste du först minska mängden tryck som du använder på borren. Roterande hammare tillverkarna tillhandahåller en gummikopp som passar över änden av chucken och minimera mängden material som är i stånd att bryta av och flyga iväg. Denna gummikopp kallas spawl sköld.

bit stopp

När en borrkrona kommer i ögna kontakt med ett material är det inte att skära, kan det binda upp i hålet och du kanske inte kan ta bort det. När detta händer, koppla ur borrhammare och ta bort lite från borren. Med hjälp av en speciell typ av nyckel som kallas en Stillson nyckel, vrid borren moturs för att ta bort den från hålet. När bit tas bort, bör blockeringen rensas med en spetsig murverk stans eller en konkret spik.