felsökning uppblåsbara vattenrutschbanor: snabba lösningar på vanliga problem

Om det finns ett problem med din uppblåsbara vattenrutschbana, kan det sätta en riktig en verklig downer på poolparty. Men oroa dig inte. Följa råden nedan kan du felsöka mest elementära problem.

Punktera!

De flesta spränga vattenrutschbanor kan fortfarande fungera effektivt med ett stift hålla storlek punktering i dem på grund av kraften i deras elektriska fläktar. Men om du märker en sådan punktering, är det klokt att reparera den så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Om du köpte spränga glida ny, kom det förmodligen med en punktering reparationssats. Men om du har uttömt denna leverans av material, det finns andra saker som du kan använda.

Vissa gör-det-själv-entusiaster tyder vulkaniseringsmedel hål i spränga diabilder med hjälp av ett strykjärn. Detta är inte att rekommendera, eftersom du har mycket liten kontroll över hur snabbt materialet smälter, eller för den delen om det kommer att antändas och fatta eld! Även du riskerar att bränna sig.

Duck tejp är en säkrare satsning för små punkteringar. Detta band är stark och vattentät och tål att hoppade på av dina barn.

För större punkteringar, kan du köpa billiga uppblåsbara leksaker och skär bitar av dem att använda din egen punktering reparationssats. Stick ner dem med ett lämpligt lim som binder ämnena tillsammans permanent. Detta kommer att se fula utan kan göra det uppblåsbara waterslide sist för resten av sommaren.

Förebyggande är bättre än att bota när det gäller punktering. Se till att den som använder din spränga slide bort alla smycken de bär först.

Elektrisk fläkt Problem

Som med alla elektriska produkter, måste du se till att strömförsörjningen är avstängd innan undersöker några problem. Det rekommenderas inte att öppna slutna enheter i elektriska fläktar. Men kanske gör-det-själv-entusiast hitta ett uppenbart problem på inspektion av utsidan. Till exempel är det ett filter eller en ventil som är blockerad?

Fading

Om du inte ta ner den uppblåsbara vattenrutschbana mellan användningarna, är det oundvikligt att plast eller gummi den är gjord av kommer att blekna i solen. Detta är inte en funktionell problem i sig, men kommer att orsaka bilden ser trött och sliten före sin tid.

Burst Seams

En brusten söm är en allvarlig och viktig punktering. På grund av den stress som placeras på sömmarna från inflation och användning, reparationer måste vara robust. Konsultera ett professionellt företag för en offert. Emellertid kan det vara mer kostnadseffektivt att ersätta den uppblåsbara vattenrutschbana helt.