felsökning gemensam karaoke maskinproblem

Din karaokemaskin kan stöta på vissa problem så småningom, men du kommer att finna att en hel del av dessa frågor kan lätt fastställas. Så länge du vet vad du ska leta efter och vilka verktyg du behöver, bör det inte finnas någon svårighet när det gäller att felsöka maskinen.

Om karaokemaskin verkar inte ha någon makt, du ibland tycker att det är något så enkelt som att se till att den är inkopplad. Kontrollera både utloppet och slutet av sladden som är ansluten till den aktuella maskinen.

Ingen ström

Orsaken kan också vara den faktiska eluttaget själv. Försök att koppla in en annan apparat som du vet fungerar för att se om strömmen kommer till utloppet alls.

Inget ljud eller video

Om karaoke maskin är batteridriven, måste du kontrollera batterierna. De kan antingen vara dålig eller de skulle kunna införas felaktigt.

Andra problem

Efter eliminering alla dessa enkla orsaker, är det dags att titta närmare på maskinen. Gör en mer noggrann undersökning av strömkabeln här gången för att vara säker på att ingen av ändarna har lösa eller nötning ledningar. För batteridrivna maskiner, gå tillbaka och kontrollera att dina kontakter inte är böjda eller korroderade. Detta kan hindra kraften reser från batterierna till maskinen, så bara böja kontakterna på plats försiktigt eller rengör korrosion med ättika eller bakpulver pasta och se om det löser problemet.

Om det inte kommer något ljud från din karaokemaskin, och / eller inga låttexter visas på skärmen, det finns ett par saker som det skulle kunna vara. Du måste vara säker på att du är på rätt funktion på din TV för att börja. Det finns ofta flera olika funktioner som du kan välja mellan för ljud och bild att komma igenom, men naturligtvis måste du välja en maskinen är specifikt kopplad till. Om du är osäker på vilken anslutning maskinen är kopplad till, bara kolla på baksidan av din TV. Du kanske också vill kontrollera PA. Skruva upp ljudet och kontrollera att enheten spelar så att du kan höra det när du hittar rätt ingång. Om allt detta är i skick, kontrollera ledningar och vara säker på att rätt kablar är anslutna till rätt ställen på både maskin och TV: n.

Om CD-spelaren inte känner igen skivan, finns det några saker som du behöver för att kontrollera. Du måste börja med att se till att CD-skivan inte är smutsig eller om den är repad. Du kanske vill torka den ren med en mjuk trasa om du hittar damm eller smuts på den. Du kanske vill prova ett par olika skivor för att se om det är maskinen eller själva skivan har problem.

Om CD-spelaren har någon typ av fukt då måste du tillåta minst en halvtimme för att torka. Om du måste återställa enheten, måste du koppla ur den och vänta nästan en halv minut innan du ansluter den igen.

Om du upplever problem med mikrofonen, måste du vara säker på att ljudkanaler justeras på det sätt som de borde vara. För att göra detta, måste du trycka på ljudknappen tills stereoljud har valts.