felsökning en utomhus kran som läcker

Även en utomhus kran kan vara användbart när du arbetar i trädgården, kan det också vara nödvändigt att veta hur man reparera den. Genom att följa några enkla steg, kommer du att kunna fastställa orsaken till en läcka och att reparera den, vilket förhindrar skador från vattenmättnad och förlust av pengar från slöseri.

Undersöker utomhus kranen för att avgöra var det läckande vattnet kommer från kommer att vara nödvändigt för att hjälpa dig att hitta orsaken. Anledningen till en läcka kommer ofta bero på muttern som håller kranen på röret är lös eller defekt mutter och detta bör vara den första komponenten att du kontrollerar efter att vattnet av vid huvudventilen. Om det är synligt löst kan du använda en skiftnyckel för att dra åt den. Det bör dock fortfarande tas bort för att kontrolleras på rätt sätt även om inte problem är uppenbara.

Fästanordning

Tillämpa lite smörjolja till tråden, om det visar sig vara stel och byt muttern om det har lidit någon skada. Om det visar sig intakt, rengör gängorna innan du skruvar tillbaka på plats.

skadade röret

Om utomhus kranen är i form av ett stigrör, kommer du att kunna undersöka den fulla omfattningen av den för att avgöra huruvida stammen av röret har skadats. Det kan finnas tillfällen när vattnet i röret fryser och expanderar för att bringa den att dela upp. Där detta är fallet, kommer den skadade delen av röret måste ersättas. Använda en skiftnyckel för att ta bort kranen från toppen av röret innan du tar bort en vid basen. Omvänd proceduren för att passa det nya röret, så att du åt alla muttrarna ordentligt.

Kran

Där en läcka från en extern kran verkar ha någon uppenbar orsak, kan det vara på grund av att de komponenter inom sig kranen enheten. Detta kommer att vara fallet om du tycker att handtaget känns löst eller stel på att vändas. Delar av enheten kan bli slitna och orsaka en läcka på grund av frekvent användning av den. Beroende på vilken typ av kran som du har, måste du använda en skiftnyckel eller en skruvmejsel för att ta bort handtaget från sitt innehav för att kontrollera komponenterna inom.

Rengöring

Du kanske upptäcker att en bricka i kranen har blivit utslitna och måste bytas ut innan kranen är ihop. Om några andra komponenter har lidit skada, byt ut dem innan kontrollera om detta har åtgärdat problemet eller om utomhus kranen fortsätter att läcka.

I händelse av att mineralfyndigheter och skräp byggs upp i röret eller kran pipen kan vatten bygga upp från inte flödar ordentligt och fortsätter att läcka ut efter att kranen stängs av. Detta kommer att kräva utomhus kranen tas isär och rengöras. Beroende på omfattningen av smuts som finns, använd en borste ensam eller med tillägg av vissa vit vinäger för att avlägsna eventuella avlagringar. Skölj komponenterna i vatten innan återmontering.