dragkrok köpguide

En dragkrok är den mekanism som fäster en släpvagn till ditt fordon. Vagnen har ett uttag på änden av armen (eller tunga) som passar på en boll, som finns på dragkroken på dragfordonet. Redskapskopplingen avser hela systemet.

Missöden används på stadsjeepar, lastbilar och andra fordon att dra släpvagnar, båtar och husbilar. Det är en viktig del av utrustningen och det måste vara anpassade både till dragfordonet och den avsedda släpvagn. Fel skumt kan orsaka farlig last balans och kan misslyckas under laster Den är inte avsedd för.

Vara förtrogen med Hitch Villkor

Det är viktigt att ha en hake och fordon som är konstruerat för att dra de belastningar som kommer att krävas av den. En bil kan ha en mindre dragkroken och lås för att dra små släpvagnar, men är inte avsedd för tyngre laster. Varje fordon har en viss gräns för den belastning de kan dra. Dragstången är installerad på fordonet, under bakluckans, det måste installeras på rätt sätt.

4 typer av dragkrok

Detta är den vanligaste dragkrok för de flesta stadsjeepar och pick-up lastbilar. Denna består av en metallkula som är fäst vid dragstången hos fordonet. Bollen storlek varierar med större lämpar sig för tyngre bogsering. Se till att fordonet bollen matchar storleken på släpvagnskontakten.

1. Dragkrok

Dessa består också av en boll, men den är fäst till bädden av en lastbil i stället för en dragkrok på baksidan. Detta är vanligtvis används för att bogsera större vagnar som de som används för hästar, kallad svanhals trailers.

2. Gooseneck Hitch

Detta är den starkaste skumt. Denna hake är anställd på större lastbilar. Det är en permanent hake, monterad på en stålplatta på sängen.

3. Fifth Wheel dragkrok

Denna hake är en boll som är ansluten till den bakre stötfångaren på en bil. Denna hake rekommenderas inte eftersom det har mycket lite styrka.

4. Bumper Frame Hitch

Innan du väljer ditt dragsystem (koppling) bör du vara medveten om släpvagnen tungan vikt, socket storlek, och bilen dragkapacitet. Inte frestas att överskrida den maximala dragvikten rekommenderas för krok eller släpvagnen kan bryta sig loss och orsaka en olycka