de olika utföranden av trägolv

Brian Simkins är en frilansande författare som bor i Chicago. Han tycker om att använda hans 14 år av hem förbättring erfarenhet att utbilda och utrusta nya husägare.

Lackering en misshandlade, matt eller sliten trägolv är en av de mest dramatiska sätt att gjuta nytt liv i en gammal hem. Slutresultatet är ett rum som förstärks av den naturliga skönheten av trä och som har en ny rent utseende. Utseendet på renlighet i vilket rum som helst börjar med golvet. När det kommer till att välja rätt finish för ett trägolv, finns det några grundläggande saker att tänka på.

1. Utseende. Som med alla trä finish, det finns olika sheens tillgängliga för trägolv. Satin och halvblank är de två mest populära. Om rummet är tänkt att ha en mjukare estetiskt, då satin är förmodligen det bästa sättet att gå. Det kommer att vara minimala glans från golvet från lampor och den naturliga skönheten i träfibrerna får tala för sig själv. En halvblank yta är precis vad namnet antyder. Medan det spelar levererar en något tydligare reflektion än satin, fortfarande tjänar den att maskera imperfektioner som kan vara i golvet.

Brister, då är en av anledningarna till att de flesta yrkesverksamma försöka att hålla sig borta från en högblank finish. Även om det är tillgängligt, torkar den med en mycket reflekterande yta som kommer att öppna dörren till två möjliga problem. Den första är att det kommer att återspegla eventuella skador eller urgröpningar som finns i golvet innan dess tillämpning. Skuggorna som gjuts från brister är mest tydligt i en högblank finish. Det andra möjliga problem uppstår när golvet är skadat eller urholkad efter målgång tillämpas. Det skadade området kommer att vara mycket uppenbart, och det är inte möjligt att reparera det väl utan reparationslackering hela ytan av golvet. Det finns ingen röra upp.

2. Hållbarhet. Det finns många olika tillverkare av trägolv finish. De flesta kommer att ge en finish i var och en av de tre tidigare nämnda sheens, och var och en har en varierande grad av hållbarhet. Ge några noggrann eftertanke till mängden trafik som ditt golv kommer att se och vilken typ av övergrepp det kommer att ta. Har du aktiva barn som kommer att racerbilar på golvet? Har du husdjur med naglar? Är matsalen stolar kommer att vara i ständig rörelse över ytan? När det gäller att välja den med den bästa hållbarhet, är det gamla ordspråket sant: Du får vad du betalar för. I en hög trafik område, är det värt att betala på den bästa produkten tillgänglig. Detta kommer att spara på bekostnad av att behöva göra om jobbet på en regelbunden basis.

3. Tidslinje för efterbehandling golvet. Tills nyligen, en oljebaserad slut var det enda realistiska alternativet. Det var den enda produkt som skulle torka tillräckligt hårt för att ge någon verklig skydd för golvet. Problemet är att de flesta oljebaserade ytbehandlingar tar 8-12 timmar att vara torr vid beröring. Däremot har den teknik som används för att utveckla vattenbaserade akryl finish förbättrats dramatiskt under de senaste 10 åren. Det finns nu vattenbaserade ytskikt som blandas med en härdande katalysator omedelbart före appliceringen. Dessa ytor torkar så hårt som deras oljebaserade motsvarigheter, och – här är bonus – de torka i ungefär en timme. Om tiden är knapp, och golvet kräver ett skikt av sealer och sedan tre topplack finish, kan en oljebaserad arbete ta upp till fyra dagar att genomföra. En hög kvalitet vattenbaserade yta kan klippa den tiden åtminstone hälften, alltså tillbaka ditt liv normal mycket snabbare. Den höga kvalitet vattenbaserade ytskikt är dyra, men skär några dagar ledigt av den tid som det tar att kunna använda ditt hus kan göra den extra kostnaden väl värt besväret.

Som med alla hem-förbättringsprojekt, det finns ingen enda rätt svar på en fråga om vilken produkt att använda. Varje situation kräver en noggrann analys av alla faktorer. När det gäller golv finish, se till att du tycker om utseende, hållbarhet, och din tidslinje, och du bör ha några problem att göra det bästa urvalet möjligt för ditt projekt.